AdSense Top

събота, 12 декември 2009 г.

Борисов пътува из Европа

Вчера, по време на срещата на европейските лидери, посветена на климатичните промени, бе дадено обещание, че седем милиарда евро ще бъдат дадени на развиващите се страни за спешни мерки.

В своя коментар пред българските медии Борисов демонстрира задоволство от факта, че приносът на България ще бъде вероятно най-малък.

Правя уговорката, че отчитам факта, че вероятно има резон в това премиерът да иска да намали дяла на страната ни, отчитайки финансовото състояние на държавата. С това условие, искам да кажа, че се почувствах засрамен от самодоволното изражение на премиера и бай-ганьовската усмивка, с която той се обърна към журналистите, казвайки: "...На фона на 7-те млрд. евро, които дават другите държави, мисля, че съм се договорил добре..." Всички го видяхте, нали?

Е, това, което искам да каже е, че едно е да изразиш задоволство от постигнатите от теб и екипа ти изгодни за България договорености, а съвсем друго е да "скочиш гюмеджийската" в политиката и да демонстрираш задоволството си по начин, навяващ асоциации, че си останал доволен от това, че си надхитрил другите. Най-малкото, защото трябва да го направиш по начин, демонстриращ уважение към партнорите си и съпричастие към световна кауза, а не досада от поредното финансово бреме за страната и самодоволство от проявената хитрост.

Не ми оства друго, освен да завърша с един цитат от Алеко: "Доде има ахмак свят, бай ти Ганьо изпуска ли келепиря?.."

Снимка: ДАРИК Нюз

3 коментара:

  1. Май и от още нещо ще можете да се засрамите. Правописът изисква следното изписване: Бай Ганьо !!! (а не бай-ганЮвската)

    ОтговорИзтриване
  2. Коригирам "Ю-то" с "ЬО" Дано тезата ми е по-разбираема за Вас така, Станислава. Няма да Ви моля да се аргументирате за Ю-то и ЬО-то, защото съм почти сигурен, че няма да го направите. :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Протестирам срещу намесата. "Бай Ганю" и "Бай Ганьо" са равнопоставени форми на изписване. Справка: Светлозар Игов, Пламен Дойнов. Доколкото имам спомени и оригиналът на Алеко е "Бай Ганю". Не ми се води дълъг граматически разговор; но дори и Желю Желев е "Желю".

    Асене, не се предавай :)))

    ОтговорИзтриване