AdSense Top

неделя, 5 юни 2011 г.

Още стотина километра текст-драйв с Фокуса (ден трети)

Днес тествах Фокуса по магистрала "Люлин", до село Кладница, в полите на Южна Витоша. Описва се като идеално място за отдих. Предполагам, че и да се живее там не е зле.

По магистралата, вече писах, колата се държи много добре. Стабилна е, а страничният вятър почти не се усеща.

Днес две неща ми направиха добро впечатление и едно — лошо.

Първо, лошото: звукът от аудио системата е много добър. Електрониката позволява много различни настройки на характеристиките на му. Не разбрах, дали може да се регулира силата в предната и задната част на салона, но утре ще продължа експериментите. Това, което не ми хареса днес е, че не можах да разбера защо дисковете, които слушате, се нагряват страхотно и почти парят, като ги извадите. Не мисля, че е нормално.

Добрите неща: автоматичният режим на фаровете е много, много удобен. Не си играеш да натискаш копчета, докато влизаш и излизаш от тунелите. Компютърът, свързан със сензора, го прави вместо теб.

Чувствителността на сензора за дъжд по предното стъкло, признавам си, е настроен много добре! Не можах да схвана дали реагира на капки или на влага. Мързи ме да ровя в Гугъл да разбера, но забелязах, че се включва точно навреме, когато водата по предното стъкло нарушава рисково видимостта.

Така, разсъждавайки върху "фините настройки" на Фокус-а, стигнахме до Кладница, където установихме, че в опасна близост до София се крие много красива природа. Забелязах обаче, че строежите пълзят нагоре по склона. Кметските избори са много, много важни, казах си...

Снимки от региона




3 коментара:

  1. Това с нагярването на дисковете се случва и при мене и мисля, че не би требвало да те притеснява.

    Виж, това пъплещите нагоре строежи, са кофти работа...

    ОтговорИзтриване
  2. Каква кола?

    Да, незаконните строежи са пандемия в България... Няма лек...

    ОтговорИзтриване