AdSense Top

вторник, 7 юни 2011 г.

С Фокус по Искъра (ден четвърти)

Днес бе време за тест на Фокуса по лош, планински път, изпълнен с много завои. Разходка по Искърското дефиле до манастира "Седемте престола". Той е на около 90 км. от София и затова го определят като подходяща дестинация за разходка на софиянци през уикенда. Пътят до там минава през Искърското дефиле и някъде при гара Елисейна се отклонява към устието на река Габровница, течаща в полите на Стара планина.

Пътят до там не е лек. Тесен е и е пълен със завои. Не се изненадах, че Фокусът се държеше добре, позволяваше относително висока средна скорост и добра маневреност при завоите и изпреварванията.

Комфортът при управлението се допълва от чупещия се волан, който, освен нагоре-надолу, позволява да бъде изтеглен и напред, с което дава възможност да отпуснете ръцете си върху подлакътниците.

За да съм обективен, трябва да призная, че имах усещането, че окачването на този автомобил е малко по-твърдо, от колкото класът и цената предполага, но е възможно и да се дължи на изключително лошото състояние на пътя, изпълнен с неравности и дупки, подобно на софийска улица...

Толкоз за колата днес. Вижте малко снимки от тест-драйва по Искъра...



















Няма коментари:

Публикуване на коментар